Sport

Verstappen: minder fouten gemaakt, constanter geworden

10 december 2020 17:19 Aangepast: 10 december 2020 17:19

Max Verstappen heeft zijn beste seizoen in de Formule 1 gereden. "Ik heb minder fouten gemaakt en ben constanter geworden", zei de Limburger van Red Bull Racing tegen Verstappen.com in Abu Dhabi, waar dit weekeinde de zeventiende en laatste race van het seizoen wordt verreden.

Verstappen won dit jaar de jubileumrace van de Formule 1 op Silverstone (70th Anniversary Grand Prix) en eindigde nog negen keer op het podium (zes keer tweede en drie keer derde). Daar stonden vijf uitvalbeurten tegenover. Hij heeft nog een kans om als tweede te eindigen in het kampioenschap achter wereldkampioen Lewis Hamilton. Dat zou dan ook meteen zijn beste eindklassering zijn.

De Nederlander eindigde vorig jaar als derde. "Vorig jaar was ook al best goed, maar je leert toch altijd weer dingen bij. Bijvoorbeeld weten wanneer je wel of geen risico kunt nemen en je auto heel houden. Aan pure snelheid valt niet veel te winnen. Iedere coureur die de Formule 1 bereikt, is namelijk al snel. Maar ervaring maakt je een betere coureur", aldus Verstappen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore