Ga naar de inhoud
Ontslagen

Uitvaartmedewerker zegt sorry voor selfie met lichaam Maradona

Diego Maradona Beeld © ANP

De uitvaartmedewerker die de kist van voetbalheld Diego Maradona opende om een selfie met hem te maken, heeft zijn excuses aangeboden.

De Britse krant The Mirror kreeg de foto in handen, maar besloot uit respect voor Maradona en zijn familie deze niet op hun website te plaatsen. De eigenaar van de begrafenisonderneming ontstak in woede toen hij lucht kreeg van het voorval, temeer omdat zijn werknemer ook nog eens twee duimen opstak op de foto. 

Verkeerde beslissing

De uitvaartmedewerker, Claudio Fernández, ging niet alleen zelf met het lichaam van de Argentijnse superster op de foto. Ook zijn zoon en een andere man maakten een selfie. Een verkeerde beslissing, erkende hij gisteren op de radio, schrijft de BBC. "Ik weet dat veel mensen beledigd zijn. Ze hebben het slecht opgevat", zei Fernández, die ook meldde dat hij doodsbedreigingen heeft ontvangen.

Begrafenismedewerker
Lees ook:
Begrafenismedewerker ontslagen na selfie met lichaam Maradona

Fernández is gisteren op staande voet ontslagen. Hij zou als uitzendkracht bij de begrafenisonderneming hebben gewerkt. De manager van het bedrijf zegt dat hij 'kapot' is van de situatie. Het uitvaartbedrijf had al eerder begrafenissen georganiseerd voor familieleden van Maradona. "De familie had het volste vertrouwen in ons, daarom vinden we het zo erg", zei de manager tegen TN News.

Begraven

'Pluisje', zoals de legende genoemd werd, is donderdagmiddag (lokale tijd) begraven tijdens een besloten plechtigheid. Duizenden Argentijnen waren naar het presidentiële paleis in Buenos Aires gekomen om hun held een laatste groet te brengen, wat niet altijd goed verliep. De politie moest soms optreden tegen fans die binnen wilden stormen om Diego nog eenmaal te 'zien'.

Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. Het ging al langer niet goed met zijn gezondheid: in november werd hij nog met succes geopereerd aan een bloedprop in zijn hersenen.

Dit was Diego Maradona, misschien wel de beste voetballer ooit

01:59