Sport

Albon heeft maar één doel: bij Red Bull blijven

27 november 2020 11:16

Alexander Albon weet wat hij moet doen om volgend jaar in de Formule 1 weer voor Red Bull te mogen rijden. "Ik heb nog drie races om te laten zien wat ik kan", zegt de Thaise coureur, teamgenoot van Max Verstappen, in de aanloop naar de Grote Prijs van Bahrein. "De meeste coureurs hebben ook een plan-B, maar ik heb alleen plan-A: bij dit team blijven. Ik focus me op de komende drie races, verder denk ik nergens aan."

Albon (24) staat ook in zijn tweede seizoen bij Red Bull wel heel nadrukkelijk in de schaduw van Verstappen. De Thai, geboren in Groot-Brittannië, wist pas één keer het podium te halen. Al geruime tijd wordt gespeculeerd over de toekomst van Albon. Red Bull zou graag een sterkere teamgenoot willen hebben voor Verstappen, zodat de Oostenrijkse renstal beter kan concurreren met Mercedes.

De namen van de Duitser Nico Hülkenberg en de Mexicaan Sergio Pérez, die weg moet bij Racing Point, zingen rond. De 33-jarige Hülkenberg heeft dit jaar geen vast stoeltje in de Formule 1, maar viel wel al twee keer in bij Racing Point en reed beide races in de punten.

De Formule 1-coureurs racen twee weken achter elkaar in Bahrein. Op 13 december is de laatste GP van het seizoen in Abu Dhabi. In de WK-stand neemt Albon de negende plaats in met 70 punten. Verstappen heeft 100 punten meer en staat op de derde plek.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore