Sport

Gestopte Broch terug op het handbalveld

21 november 2020 19:36

Ruim 2 jaar nadat ze had besloten om te stoppen met handballen, staat Yvette Broch weer op het veld. De 29-jarige Westlandse traint op eigen verzoek mee bij Metz, de Franse club van trainer Emmanuel Mayonnade die ook bondscoach is van Oranje.

"Ik heb 2,5 jaar nodig gehad om dingen te leren over mezelf en om andere ervaringen in het leven op te doen", zegt Broch tegen de NOS. "De druk die ik mezelf oplegde als topsporter, heeft me uiteindelijk opgebrand. Ik ben de afgelopen jaren een ander persoon geworden, waarin ik het leven van een heel andere kant heb gezien. Nu beleef ik handbal ook anders. Ik vind het heerlijk om weer op het veld te staan en echt te genieten. Dat is ook mijn intentie en verder zien we wel. Voor nu is het vooral lekker trainen en plezier maken. Ik heb ook een goed gevoel bij de club Metz."

Broch speelde tussen 2011 en 2015 al voor de Franse club. De cirkelspeelster ging daarna naar de Hongaarse topclub Györi, waarmee ze onder meer twee keer de Champions League won.

Broch speelde 118 interlands voor Oranje, waarmee ze op de WK's zilver (2015) en brons (2017) pakte. Op de Olympische Spelen van Rio 2016 grepen de Nederlandse handbalsters net naast een medaille (vierde). Broch fungeerde vorig jaar als tv-analist bij Ziggo Sport tijdens het door Oranje gewonnen WK in Japan.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore