Sport

Baas IOC: vaccin niet verplicht voor olympiërs Tokio

17 november 2020 11:17

Sporters die deze zomer meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio, zijn niet verplicht zich te laten inenten tegen het coronavirus. Dat zei voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité tijdens zijn werkbezoek aan de Japanse hoofdstad. "Verplichte vaccinatie is een stap te ver. De sporters zijn vrij om te beslissen daarover."

De IOC-baas noemde verschillende zaken die een rol spelen. "Dit is een kwestie van persoonlijke gezondheid, een kwestie van de gezondheidstoestand van iedere sporter en uiteraard van de beschikbaarheid van een vaccin. We zullen wel een beroep doen op de atleten om zich te laten vaccineren, want het is een uiting van respect naar medesporters en de Japanse organisatie", aldus Bach.

De IOC-baas is op een vierdaags werkbezoek in Tokio, waar de Spelen eigenlijk al afgelopen zomer zouden plaatsvinden. De coronapandemie zorgde voor een uitstel met een jaar. Het IOC, de Japanse regering en de organisatie van Tokio zijn vastberaden het evenement te laten doorgaan en bereiden tal van maatregelen voor om de Spelen veilig voor deelnemers en mogelijk ook toeschouwers te laten verlopen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore