Sport

Eerste Formule 1-training op 'ijsbaan' Istanbul kort stilgelegd

13 november 2020 09:25

De eerste vrije training voor de Grote Prijs van Turkije in de Formule 1 moest al na een paar minuten tijdelijk worden stilgelegd. De nieuwe asfaltlaag op het circuit bleek zo glad dat de coureurs ook op lage snelheid er amper in slaagden om hun bolides op de baan te houden. "Het lijkt wel of ik op ijs rijd", zei Max Verstappen over de boordradio. Lando Norris, de Engelse coureur van McLaren die vrijdag zijn 21e verjaardag vierde, ging nog verder. "Dit is nog erger dan ijs", zei Norris, terwijl hij zijn bolide na één rondje terug de pits in reed.

De organisatie had vlak voor de eerste sessie de baan van Istanbul Park schoongemaakt. Op heel wat plekken was het asfalt nog nat en glibberig toen om 11.00 uur Turkse tijd (09.00 uur in Nederland) de training begon.

Charles Leclerc reed tijdens zijn opwarmrondje een paaltje omver toen hij op de gladde baan even de controle over zijn Ferrari kwijtraakte. Het was voor de raceleiding reden om de rode vlag uit te hangen als teken dat de sessie werd stilgelegd. Alle coureurs moesten terug de pits in. Het gaf medewerkers van het circuit de tijd om de schade van het omvergereden paaltje te herstellen. Daarna werd de training hervat.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore