Val Alaphilippe

IJzersterke Mathieu van der Poel wint 34 jaar na zijn vader de Ronde van Vlaanderen

18 oktober 2020 15:45 Aangepast: 18 oktober 2020 15:50
Mathieu van der Poel. Beeld © ANP

Mathieu van der Poel heeft zijn grote droom van dit wielerseizoen waargemaakt. Na een gevecht met concurrent Wout van Aert heeft hij de Ronde Van Vlaanderen op zijn naam geschreven.

Van der Poel en Van Aert ontsnapten zo'n 40 kilometer voor het einde samen met wereldkampioen Julian Alaphilippe uit de groep met favorieten. Het drietal was niet lang samen, want de Fransman crashte op een onoplettend moment tegen een motor van de organisatie. Met een gezicht voltrokken van pijn bleef hij op de weg liggen.

Van der Poel vs Van Aert

Van der Poel en Van Aert moesten dus samen verder, en dat bleek geen probleem. Samen reden ze de achtervolgers op een steeds grotere achterstand, en mochten ze samen strijden voor de zege. Van der Poel bleek de beste van de twee.

Zo viel Alaphilippe:

Het was de tweede keer dat Van der Poel deelnam aan 'Vlaanderens Mooiste'. Vorig jaar eindigde hij na een valpartij op de vierde plek. Zijn vader Adrie van der Poel won de Ronde van Vlaanderen in 1986.

Geen Parijs-Roubaix

Eigenlijk zou Van der Poel volgende week zondag nog aan de start staan van Parijs-Roubaix, een andere wielerklassieker. Die wedstrijd is geschrapt vanwege de stijgende coronabesmettingen in Europa.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore