Sport

Drie weken geen fans bij sportduels van profs, amateurs en jeugd

28 september 2020 19:24 Aangepast: 28 september 2020 19:31

Bij alle wedstrijden in het betaalde voetbal zit vanaf dinsdag 18.00 uur minimaal drie weken lang geen publiek meer op de tribune. Dit is een van de maatregelen die volgens het kabinet nodig is om het opgelaaide coronavirus een halt toe te roepen.

"Er zijn extra maatregelen nodig. Niet omdat de sector het slecht doet, maar omdat we in het grote geheel zonder aanscherpingen, ook in de sport, het virus niet genoeg kunnen terugdringen", aldus premier Mark Rutte. "Dat heeft met de schaal te maken. Sport, amateursport en professionele sport, leidt tot veel reisbewegingen en veel sociale contacten, zowel van spelers als toeschouwers. Daarom is de komende drie weken alle sport zonder publiek."

De afgelopen dagen stegen de coronacijfers. "We moeten nu maatregelen nemen om de ic's niet in de problemen te brengen", waarschuwde Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, al. Hij zag het aantal coronapatiënten op de ic stijgen met 15 tot 142. "Als deze trend voortzet, liggen er over paar weken tussen de 400 en 700 coronapatiënten op intensive care."

Ook bij andere sportwedstrijden zijn voorlopig geen supporters welkom. Ook amateurs en jeugdige sporters moeten hun wedstrijden minimaal drie weken achter gesloten deuren afwerken.

ANP/VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore