Sport

Wielrenster Van der Breggen pakt tweede wereldtitel in Imola: 'Ongelofelijk'

26 september 2020 17:09 Aangepast: 26 september 2020 17:46
Van der Breggen na haar overwinning vandaag. Beeld © ANP

Anna van der Breggen is in het Italiaanse Imola op indrukwekkende wijze wereldkampioene wielrennen geworden. Het is al haar tweede wereldtitel deze week: donderdag werd ze ook wereldkampioen tijdrijden.

De 30-jarige Zwolse voltooide een solo van ruim 40 kilometer en pakte na 2018 haar tweede wereldtitel op de weg. Twee dagen geleden eiste ze ook al de wereldtitel in het tijdrijden op, een 'dubbel' die slechts een keer eerder werd behaald, in 1995 door de Française Jeannie Longo.

"Ongelofelijk", reageerde Van der Breggen op haar tweede wereldtitel in drie dagen tijd. "Dit was een heel zware wedstrijd. In de vierde ronde voelde ik me sterk en dacht ik: ik ga ervoor, maar het was nog heel ver."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anna van der Breggen grijpt wereldtitel tijdrijden

Titelverdedigster Annemiek van Vleuten, die ondanks een gebroken pols toch mee deed aan het WK, greep op 1,5 minuut het zilver. Ze klopte in een sprint de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Marianne Vos eindigde als vierde.

Van der Breggen rijgt de overwinningen aaneen in het door corona flink gewijzigde wielerseizoen 2020. Ze werd eerder al Nederlands kampioen op de weg en pakte de Europese titel en wereldtitel in het tijdrijden. Vorig week schreef ze het eindklassement van de Giro Rosa op haar naam. "Het is een ongelofelijk seizoen voor mij tot dusverre. Alles komt kort na elkaar, maar het gaat behoorlijk goed."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore