Hotelkamers doorzocht

Wielrenner Quintana in opspraak na dopingonderzoek tijdens Tour

21 september 2020 19:39 Aangepast: 21 september 2020 21:26

De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana is in opspraak geraakt. De Franse justitie is een onderzoek gestart naar dopinggebruik bij zijn ploeg Arkéa-Samsic in de Tour de France, meldt het Franse persbureau AFP.

Een officier van justitie bevestigt dat er een onderzoek naar dopinggebruik loopt bij een klein deel van Arkéa-Samsic. Twee niet nader genoemde personen zijn in hechtenis genomen.

Volgens de aanklager van de rechtbank in Marseille was het duo in bezit van vele gezondheidsproducten, waaronder medicijnen. Het belangrijkste echter dat werd aantroffen in de persoonlijke spullen van het tweetal was een methode die als doping kan worden gekwalificeerd.

Hotelkamers onderzocht

Emmanuel Hubert, manager van Arkéa-Samsic, meldt in een reactie dat zijn ploeg afgelopen woensdag in een hotel in Megève bezoek heeft gekregen van de OCLAESP, een Franse instantie die misdrijven tegen de volksgezondheid en het milieu bestrijdt. Hij wil verder niets toelichten.

Verschillende Franse media weten dat het onderzoek vooral gericht is op de broers Nairo en Dayer Quintana en Winner Anacona. Vooral hun hotelkamers zouden zijn onderzocht. Het is onbekend wat de doorzoekingen hebben opgeleverd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Dopingstalen uit Tour 2016 en 2017 opnieuw getest'

Teleurstellende Tour

Nairo Quintana beleefde een teleurstellende Tour de France. Hij kwam ten val en werd ziek. Quintana eindigde als zeventiende in het algemeen klassement op ruim een uur achterstand van winnaar Tadej Pogacar. De laatste etappe van de Ronde van Frankrijk werd zondag verreden.

Rasklimmer Quintana schreef in het verleden de Ronde van Italië en Spanje op zijn naam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore