Nummer 13

Mollema uit Tour met gebroken pols, volg de loodzware etappe hier live

11 september 2020 14:49 Aangepast: 11 september 2020 15:06

Bauke Mollema heeft de Ronde van Frankrijk moeten verlaten. De nummer dertien van het algemeen klassement kwam in de dertiende etappe ten val. Hij zou daarbij een pols hebben gebroken.

Mollema (Trek-Segafredo) was de best geklasseerde Nederlander in het algemeen klassement van de Tour. Hij had ruim tweeënhalve minuut achterstand op de drager van de gele trui, Primoz Roglic.

Zware bergrit

Het Tourpeloton is even na 12.00 uur vertrokken voor de dertiende etappe, een loodzware bergrit over 191 kilometer van Châtel-Guyon naar Puy Mary. De renners moeten zeven bergen van het Centraal Massief over en vooral de laatste 15 kilometers beloven veel spektakel.

In de finale wacht eerst de beklimming van de steile Col de Neronne, met 8, 5 en 2 bonificatieseconden voor de eerste drie renners die de top bereiken. Na een korte afdaling volgt de Pas de Peyrol, een uitgedoofde vulkaan met stijgingspercentages van 11 procent en zelfs meer. De finish ligt op een hoogte van 1589 meter. De eerste drie renners aan de meet krijgen respectievelijk 10, 6 en 4 bonificatieseconden.

Volg de ontwikkelingen hier live:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore