Sport

Djokovic gediskwalificeerd om wangedrag op US Open

06 september 2020 22:30 Aangepast: 07 september 2020 05:52
Djokovic tijdens de wedstrijd. Beeld © AP

Voor tennisser Novak Djokovic is op dramatische wijze een einde gekomen aan de US Open in New York. De nummer 1 van de wereld werd in de eerste set van zijn partij in de vierde ronde tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta gediskwalificeerd wegens wangedrag op de baan. Djokovic raakte uit pure frustratie met een wilde slag een lijnrechter in het gezicht nadat hij zijn service had ingeleverd.

Daarmee kwam de drievoudige kampioen in New York op een achterstand van 5-6. Een game eerder had hij drie setpoints laten liggen. Mede daardoor was Djokovic extra boos op zichzelf toen hij daarna ook nog zijn service inleverde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Djokovic biedt excuses aan na diskwalificatie: 'Ik voel me leeg en verdrietig'

Met een gil tegen de grond

De vrouwelijke official ging nadat ze was geraakt door de klap van Djokovic met een gil tegen de grond. Daarop werd de partij stilgelegd. Na een minutenlang oponthoud kwam het unieke oordeel van de hoofdarbiter: uitsluiting Djokovic.

Tijdens de gespannen pauze in het lege Arthur Ashe-stadion trachtte Djokovic zijn naderende diskwalificatie nog af te wenden. Hij praatte op de arbiter in en probeerde ook de ernst van het incident enigszins weg te nemen. De hoofdarbiter paste de reglementen uiteindelijk toe en besloot hem tot verliezer te bestempelen.

Grote favoriet

Djokovic was in New York de grote favoriet voor de eindzege. Hij was in 2020 nog ongeslagen. Bovendien waren zijn grote rivalen Rafael Nadal en Roger Federer dit jaar op Flushing Meadows niet van de partij. Met een drieste actie schakelde de 33-jarige Serviër echter zichzelf uit. Hij zal daardoor nog wat langer moeten wachten op zijn achttiende grandslamtitel.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore