Tour de France

Dumoulin geeft hoop eindzege Tour de France op: 'Gaat gewoon niet meer lukken'

05 september 2020 21:55 Aangepast: 06 september 2020 06:12

Wielrenner Tom Dumoulin heeft de hoop opgegeven dat hij dit jaar de Tour de France kan winnen. De 29-jarige Limburger verloor vandaag veel tijd in de eerste rit door de Pyreneeën. "Ik voelde vandaag: het gaat gewoon niet meer lukken." Dumoulin heeft nu een nieuw doel: de komende twee weken wil hij ploeggenoot Primož Roglič aan de eindzege helpen.

Dumoulin moest vandaag tijdens de slotklim op de Col de Peyresourde zijn concurrenten laten gaan. "Ik zat al op hangen en wurgen mee", zei Dumoulin na afloop in het hotel van zijn ploeg Jumbo-Visma. Hij had naar eigen zeggen 'niet de benen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peters wint eerste Pyreneeënrit, Yates behoudt geel, tijdverlies Dumoulin

De Giro-winnaar van 2017 was na de finish in Loudenvielle al snel verdwenen, teleurgesteld over het verloop van de etappe.

Klassementsrenners

Dumoulin kwam als dertigste over de streep, ruim 2 minuten na de andere klassementsrenners. "We zijn hier om de Tour te winnen, in eerste instantie met Primoz of met mij. Ik voelde vandaag: het gaat gewoon niet meer lukken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tour met strikte coronaregels, maar Tour-bobo's trekken zich daar niks van aan

"Ik ben nu weggevallen uit het klassement, maar gelukkig staan we er met Primoz nog steeds supergoed voor", aldus Dumoulin. "We zijn van start gegaan met het algemene doel om te proberen de Tour te winnen. Primoz heeft daar nu gewoon nog steeds heel goede kaarten voor. We gaan daar vol voor."

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore