Nog één jaar

Transfersoap ten einde: Messi blijft FC Barcelona trouw

04 september 2020 18:02 Aangepast: 04 september 2020 18:18
Beeld © ANP

De soap rond het contract van Lionel Messi bij FC Barcelona is voorbij. De Argentijn speelt volgend seizoen 'gewoon' in het rood-blauwe shirt van de Spaanse topclub. Messi blijft minimaal nog één seizoen actief voor de Catalanen.

Met dit besluit van de wereldster komt er een einde aan een transfersoap. De naam van Messi werd afgelopen weken in verband gebracht met onder meer Manchester City.

700 miljoen

Ondanks de hardnekkige geruchten liet de vader van Messi, Jorge, deze week al weten dat zijn zoon toch oren zou hebben naar een langer verblijven in Barcelona. Die beslissing kwam mede tot stand nadat FC Barcelona niet wilde afwijken van de afkoopclausule in het contract van de Argentijn. De nieuwe club van Messi zou namelijk 700 miljoen euro moeten betalen voor de aanvaller.

"Ik had na de nederlaag tegen Bayern München nergens zin in", zegt Messi, die lang uit de media bleef, tegenover Goal. Nu legt hij zijn kant van het verhaal uit. "Ik heb de club al het hele jaar verteld dat ik wil vertrekken. Ik dacht dat mijn tijd hier voorbij was, helaas, want ik heb altijd gezegd dat ik juist hier mijn carrière wil afsluiten."

Koeman

Ronald Koeman is ongetwijfeld blij met de beslissing van Messi. De nieuwe trainer van de Catalanen zei bij zijn presentatie in Camp Nou dat hij zijn elftal om Messi heen wil bouwen. "Hij is de beste speler ter wereld en die wil je in je ploeg hebben, niet bij de tegenstander. Hij wint wedstrijden voor je", aldus Koeman.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Messi kreeg geen beloftes van Koeman en wil gratis vertrekken uit Camp Nou'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore