Premier League

Durrant vrijwel zeker van play-offs na nieuwe zege, Price naar vierde plek

30 augustus 2020 22:40 Aangepast: 30 augustus 2020 23:16
Glen Durrant Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Er lijkt een klein wonder te moeten gebeuren om Glen Durrant uit de play-offs van de Premier League te houden. 'Duzza' won op overtuigende wijze van Daryl Gurney en daarmee is hij al bijna zeker van een plek in de play-offs. Gary Anderson en Gerwyn Price hadden aanmerkelijk meer moeite om te winnen, want zij versloegen respectievelijk Nathan Aspinall en Peter Wright met 8-6.

De avond werd begonnen door Gary Anderson en Nathan Aspinall. 'The Flying Scotsman' vloog bijna letterlijk uit de startblokken want met een gemiddelde boven de 117 had hij al snel een 4-1 voorsprong te pakken. Waar een grote zege met een monsterlijk gemiddelde lonkte, was het echter 'The Asp' die zich oprichtte en terug wist te komen tot 4-4. Wat volgde was een partij die op en neer golfde. Anderson pakte een paar legs, Aspinall kwam terug en uiteindelijk was een veertiende leg nodig. Anderson mocht met een break voorsprong die leg beginnen en wist uiteindelijk na 18-darts de zege binnen te slepen.

Wright scorend opnieuw beter, maar opnieuw onderuit

Voor Peter Wright was het zaak om na twee nederlagen op rij weer punten ging halen. De concurrentie was op de ranglijst weer langszij gekomen en daarom moest er afgerekend zien te worden met Gerwyn Price, waar hij eerder in de Premier League nog met 7-1 van verloren had. Price was vooral in het begin dodelijk op de dubbel, want zijn eerste vier pijlen waren allemaal raak. Het ging echter vooral om de zevende leg. Nadat 'Snakebite' op zaterdag zijn eerste negendarter ooit op televisie gooide, was het een dag later opnieuw bijna raak. De Schot miste uiteindelijk dubbel 12, anders had hij twee avonden op rij een perfecte leg weten te gooien. 

Wright was scorend beter dan 'The Iceman', maar de Welshman was een stuk koeler op de dubbel. Price wist dan ook met 8-6 de winst naar zich toe te trekken en deed dat in stijl met een 128-finish. Wright eindigde op een gemiddelde van ruim 107, voor de derde avond een hoger gemiddelde dan zijn tegenstander, maar ook voor de derde avond op rij een nederlaag. 'The Iceman' is juist bezig aan een opmars, want tijdens Judgement Night moest hij nog strijden tegen degradatie. Drie avonden later staat hij op een vierde plek.

Durrant zo goed als zeker van play-offs, Gurney uitgeschakeld

De twaalfde speelronde werd afgesloten met een wedstrijd tussen de nummer één en nummer laatst: Glen Durrant en Daryl Gurney. Vooral voor de Noord-Ier een belangrijke pot, want bij een nederlaag zou 'SuperChin' vrijwel kansloos zijn voor een plek in de play-offs. Een zege van de koploper zou bovendien betekenen dat 'Duzza' vrijwel zeker is van een plekje in de play-offs.

Durrant bewees in stijl waarom hij de absolute koploper is, want met grote overmacht wist hij te winnen. Voor Gurney dreigde nog even een whitewash, maar dat wist hij nog net te voorkomen. Zijn 8-3 nederlaag betekent echter wel dat hij vrijwel geen kans meer maakt op een plekje in de play-offs.

Uitslagen speelronde 12

  • Nathan Aspinall - Gary Anderson 6-8
  • Peter Wright - Gerwyn Price 6-8
  • Michael van Gerwen - Michael Smith 8-5
  • Glen Durrant - Daryl Gurney 8-3

Speelschema speelronde 13 (woensdag 2 september)

  • Glen Durrant vs Michael Smith
  • Daryl Gurney vs Gary Anderson
  • Peter Wright vs Michael van Gerwen
  • Gerwyn Price vs Nathan Aspinall
Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Premier League Darts 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore