Sport

Internationale shorttrackwereld herdenkt overleden Lara

14 juli 2020 18:57 Aangepast: 15 juli 2020 07:20
Lara van Ruijven Beeld © ANP

Shorttrackster Lara van Ruijven overleed vrijdag 10 juli op 27-jarige leeftijd in Frankrijk. Ze lag sinds 29 juni op de IC-afdeling, waar ze in een kunstmatig coma werd gehouden. Met een emotioneel eerbetoon herdenkt de internationale shorttrackwereld haar nu op Instagram.

"Lara, dit is ons eerbetoon aan jou"

Lara werd niet alleen gewaardeerd vanwege haar prestaties op het ijs, maar ook vanwege de persoon die ze was. De 27-jarige had een enorm doorzettingsvermogen en ijzeren discipline en stond bekend als altijd vrolijk en positief, bescheiden en lief, met interesse voor haar medemens.

"Lara, dit is ons eerbetoon aan jou", opent de Italiaanse Arianna Fontana in de vier minuten durende video. "Als we allemaal weer bij elkaar zullen zijn bij onze eerste race zal er een gat zijn." Volgens de Hongaarse Rebeka Sziliczei-Nemet was Lara één van de aardigste en meest oprechte personen die ze ooit ontmoet had. Elena Viviani uit Italië vertelt dat ze haar enorm gaan missen, vooral haar grote glimlach. De video sluit af met een foto van Lara en de woorden 'voor altijd een kampioen'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) overleden

Lara, die vorig jaar als eerste Nederlandse vrouw een wereldtitel shorttrack won, werd op 25 juni met gezondheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis. In het hospitaal leidde een auto-immuunreactie tot ernstige complicaties. Inwendige bloedingen, met name in de hersenen, maakten de situatie spoedig levensbedreigend.

Enkele leden van het nationale shorttrackteam, waarmee Lara in Font Romeu verbleef, hebben in het ziekenhuis nog afscheid genomen van hun teamgenoot. 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore