'Voor altijd kampioen'

Verslagenheid bij shorttrackploeg: 'Jouw panterhart zal voor altijd in ons hart zijn'

10 juli 2020 22:51 Aangepast: 11 juli 2020 10:50
Lara van Ruijven Beeld © Getty Images

De teamgenoten van Lara van Ruijven van de nationale shorttrackselectie hebben met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de 27-jarige atlete.

"Tien jaar lang reisden we samen de hele wereld over, deelden we successen, maar ook teleurstellingen. Altijd was jij de vrolijke en positieve persoon in ons team", reageert Sjinkie Knegt.

Auto-immuunziekte

Van Ruijven overleed vrijdagavond in een ziekenhuis in Perpignan aan de complicaties van een auto-immuunziekte, nadat ze twee weken geleden onverwacht ziek werd tijdens een trainingskamp.

 

Overleden Lara van Ruijven schreef shorttrack-geschiedenis

Ze werd de eerste Nederlandse shorttrack-wereldkampioene: vorig jaar greep Lara van Ruijven het goud op de 500 meter.

Suzanne Schulting reageert op twitter: "Jij zei ooit tegen mij, in de heatbox, voor de start van mijn EK relayfinaledebuut, dat het wel goed zou komen. Dit zei ik twee weken geleden ook tegen jou. Maar het is niet goed gekomen."

"Jouw panterhart zal voor altijd in ons hart zijn. Kampioen ben je voor altijd", reageerde Daan Breeuwsma.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) overleden

Ook de internationale schaatsunie ISU heeft diep bedroefd gereageerd op het overlijden van Van Ruijven. Lara was zeer geliefd bij haar teamgenoten, collega-shorttrackers en de fans. Eerbetonen van over de hele wereld komen binnen op social media, laat de schaatsunie weten.

Schaatsgemeenschap in shock

"De ISU is zeer bedroefd over het overlijden van Lara", reageert voorzitter Jan Dijkema. "Ze had een glanzende toekomst voor zich in het shorttrack en de hele schaatsgemeenschap is in shock en rouw door dit verschrikkelijke verlies. Onze gedachten zijn bij de familie en we willen ons medeleven betuigen aan Lara's familie, vrienden en teamgenoten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore