WEC

Van Uitert terug bij Racing Team Nederland voor 6u van Spa

07 juli 2020 15:56 Aangepast: 07 juli 2020 16:01

Job van Uitert zal volgende maand opnieuw in de LMP2-bolide van Racing Team Nederland stappen wanneer het WEC-seizoen wordt hervat op het circuit van Spa-Francorchamps. De Brabander vervangt in de Ardennen Nyck de Vries, die wel met het team zal racen in de 24 uur van Le Mans.

Net als alle andere autosportkampioenschappen is ook het FIA World Endurance Championship stil komen te liggen door het coronavirus. Volgende maand wordt het WK lange-afstandsracen echter weer hervat op het circuit van Spa-Francorchamps, waar op 15 augustus zal worden geracet. Een maand later zal op 19 en 20 september de 24 uur van Le Mans worden ingehaald.

Job in Spa, Nyck op Le Mans

Racing Team Nederland draaide vorige week met een tweedaagse test in Barcelona alvast warm voor het de herstart van het WEC-seizoen met Frits van Eerd en Giedo van der Garde. Beide coureurs krijgen op Spa versterking van Job van Uitert, die ook al tijdens de openingsrace op Silverstone voor het team uitkwam. Nyck de Vries keert een maand later terug bij het team voor de 24 uur van Le Mans.

"Job zou voor ons afgelopen maart ook de 1000 Miles of Sebring hebben gereden, maar die race werd afgelast. Door de veranderde FIA WEC-kalender kregen we de kans hem nu ook op Spa in te zetten", aldus Frits van Eerd.

De coureur en teameigenaar van Racing Team Nederlander is apetrots op het feit dat De Vries zijn activiteiten bij de Nederlandse renstal tevens zal gaan combineren met een nieuwe test- en reserverol bij het LMP1-team van Toyota: "Dat Nyck door Toyota is gecontracteerd, is een prachtig compliment voor zijn prestaties met Racing Team Nederland. Ik support altijd graag talent en dan is het mooi om te zien als dat beloond wordt."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

De Vries als test- en reserverijder aan de slag voor Toyota

"Door het vanwege het corona-virus verschuiven van de 24 uur van Le Mans naar september, is Nyck daar straks nu ook reserverijder bij Toyota, maar hij kan de race gewoon voor Racing Team Nederland rijden. Mocht hij onverhoeds moeten invallen voor Toyota, dan zorgen wij uiteraard voor een geschikte vervanger", aldus Van Eerd.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore