Pijnlijke beelden

Honkballer New York Yankees krijgt bal vol op hoofd: 'Bizar'

05 juli 2020 08:51 Aangepast: 05 juli 2020 09:23
Beeld van het moment dat de Japanner de bal op zijn hoofd krijgt. Beeld © Twitter

De Japanse pitcher Masahiro Tanaka van New York Yankees is gisteren in het ziekenhuis beland. Tanaka kreeg tijdens een trainingspartijtje in het Yankee Stadium een bal vol op zijn hoofd geslagen.

Hoewel op een CT-scan geen schade aan het hoofd was te zien, moet de 31-jarige Japanner vanwege symptomen die duiden op een hersenschudding voorlopig wel rust houden.

Bekijk de beelden:

De Yankees trainden voor het eerst weer in hun stadion in New York na een maandenlange pauze vanwege de coronacrisis. Ze zijn zich aan het voorbereiden op de start van het seizoen in de Major League, eind deze maand.

Minutenlang op de grond

Tanaka, zesvoudig All Star, is normaal gesproken een startende pitcher bij de Yankees. Hij werd op de heuvel geraakt door een klap van Giancarlo Stanton, die de bal recht terug sloeg, vol op het hoofd van de Japanner. Het leidde tot verschrikte reacties in het stadion. Tanaka bleef minutenlang op de grond liggen en ging daarna voor onderzoek naar het ziekenhuis.

"Het was een bizar incident, iets wat één in de miljoen keer gebeurt", zei Jordan Montgomery, een andere pitcher van de Yankees. "Het was beangstigend. Vooral omdat het een teamgenoot en vriend is die dit overkomt."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore