Coronabesmettingen

Thiem: we waren te optimistisch met Adria Tour

25 juni 2020 10:58 Aangepast: 25 juni 2020 11:30

Tennisser Dominic Thiem heeft spijt van zijn deelname aan de Adria Tour, de door Novak Djokovic opgezette serie tennistoernooien op de Balkan. Na het tweede toernooi in het Kroatische Zadar testten afgelopen weekend de tennissers Grigor Dimitrov, Borna Coric en Viktor Troicki en Djokovic zelf positief op het coronavirus.

Thiem deed niet mee aan het evenement in Zadar, maar won het eerste toernooi in Belgrado. Hij kijkt nu met spijt terug op zijn deelname. "Ik was geschokt toen ik het nieuws van de Adria Tour vernam. We hebben wekenlang zonder publiek gespeeld, dus we waren meer dan blij dat er weer fans bij een toernooi waren", reageerde hij op zijn Instragram. "We vertrouwden de coronaregels van de Servische overheid, maar we zijn te optimistisch geweest. Ons gedrag was een vergissing, we waren te euforisch en het spijt mij heel erg."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

En dat is vier: ook Novak Djokovic zelf heeft corona

De Oostenrijker, nummer 3 op de wereldranglijst, zegt zelf alleen maar negatief te zijn getest. "Ik ben nu vijf keer getest in tien dagen tijd en het resultaat was altijd negatief. Ik wens iedereen die besmet is geraakt het beste en een goed herstel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kamp Djokovic legt schuld voor corona bij Dimitrov: 'Met besmetting komen aanreizen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore