Sport

Gouverneur New York bevestigt: US Open gaat door zonder publiek

16 juni 2020 18:48

Tennistoernooi US Open zal definitief op de oorspronkelijke data, van 31 augustus tot 13 september, plaatsvinden zonder publiek. Dat heeft Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, dinsdag bevestigd. Maandag lekte het nieuws al uit, al ontbrak de bevestiging.

Wegens de coronapandemie zijn er wel strikte hygiëne- en veiligheidseisen. Volgens de gouverneur wordt er onder meer veelvuldig getest, extra schoongemaakt en is er extra kleedruimte beschikbaar. Bovendien krijgen spelers bepaalde restricties voor wat betreft huisvesting en transport.

De stad New York is zwaar getroffen door het coronavirus. Het USTA Billie Jean King National Tennis Center, het complex van de US Open, werd zelfs omgebouwd tot een tijdelijk ziekenhuis.

Kort na de US Open staat ook nog Roland Garros op de kalender. Het tenniscircuit ligt al vanaf begin maart stil. Voorlopig is het seizoen opgeschort tot eind juli. In meerdere landen worden achter gesloten deuren demonstratietoernooien georganiseerd. In Servië werd er afgelopen publiek zelfs voor een vol stadion getennist.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore