Antonio Nibali

Papegaai Franky van overleden Scarponi heeft nieuw trainingsmaatje

04 juni 2020 11:56 Aangepast: 04 juni 2020 12:00
Beeld © daaniele_20/Instagram

Papegaai Franky van de overleden wielrenner Michele Scarponi dook gisteren op wereldfietsdag op in een filmpje. De in de Italiaanse wielerwereld bekende papegaai, met zelfs een eigen Instagram-account, liftte mee op de rug van profrenner Antonio Nibali. De video was bedoeld als eerbetoon aan Scarponi.

Drie jaar geleden overleed de 'Adelaar van Filottrano', zoals Scarponi werd genoemd. De Italiaanse toprenner werd in zijn woonplaats geschept door een bestelbus en overleed. Tijdens zijn trainingsritten werd hij vaak vergezeld door zijn papegaai Franky. Het beest liftte mee op de rug van Scarponi. 

Dierbare herinneringen

Nu nam Antonio Nibali de vogel mee voor een ritje. Een fietsvriend van Scarponi geeft commentaar bij de video en meldt. 'De fiets slaagt erin onuitwisbare herinneringen op te roepen aan engelen, kampioenen, die er helaas niet meer zijn. Alleen een sport als deze kan je zoveel opleveren.' Doelend op zijn op 37-jarige leeftijd overleden vriend Scarponi.

Nibali woont tegenwoordig in Filottrano. Franky kan dus vaker met zijn nieuwe maatje mee op training. Zoals hij voorheen deed met Scarponi. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore