Sport

'IOC en Japan willen Spelen volgend jaar op 23 juli openen'

29 maart 2020 08:13 Aangepast: 29 maart 2020 10:19
Het coronavirus gooit roet in het eten voor de Olympische Spelen van 2020 Beeld © Getty Images

Het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatoren hebben nagenoeg overeenstemming bereikt over een nieuwe datum voor de Olympisch Spelen. Waarschijnlijk wordt de openingsceremonie volgend jaar uitgeschreven voor 23 juli en eindigt het grootste sportevenement op 8 augustus 2021, zo melden verschillende media in Japan.

De Olympische Spelen werden vorige week uitgesteld wegens de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Yasutoshi Nishimura, de Japanse minister van economische zaken, kondigde zondag forse steunmaatregelen aan. Japan had al ruim 10 miljard euro in de Spelen van 2020 geïnvesteerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olympiërs unaniem begripvol: 'Alles vervaagt, mensen vechten voor hun leven'

Coördinator John Coates van het IOC liet vorige week ook al doorschemeren dat de uitgestelde Spelen volgend jaar waarschijnlijk tussen half juli en eind augustus worden afgewerkt. Die planning valt tussen de tennistoernooien van Wimbledon en de US Open.

Botsen met andere toernooien

Als de nieuwe data kloppen dan gaan de Spelen volgend jaar wel botsen met het WK zwemmen (16 juli - 1 augustus) en WK atletiek (6 - 15 augustus). Atletiekbaas Sebastian Coe heeft al gezegd dat zijn WK een jaar kan worden uitgesteld naar de zomer van 2022.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WHO: uitstellen Olympische Spelen wijs besluit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore