Coronavirus

Sprankje hoop op 'sportzomer' 2020: Tour zonder publiek is een optie

26 maart 2020 07:23 Aangepast: 26 maart 2020 08:51
Krijgen we een finish op een lege Champs Elysee? Beeld © ANP

Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, belooft er alles aan te doen om Tour de France ook dit jaar door te laten gaan. Ze houdt zelfs de optie van een Ronde van Frankrijk zonder publiek open.

De Tour is een van de weinige grote sportevenementen die nog niet is uitgesteld of afgelast wegens het coronavirus. De grootste wielerronde van het jaar moet op 27 juni in Nice van start gaan.

Of dat gaat lukken, is zeer de vraag. Organisator ASO houdt zich voorlopig op de vlakte. De Olympische Spelen, die een maand later gepland staan, zijn wel al afgelast. Ook veel andere wielerwedstrijden zijn voorlopig van de kalender gehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coronavirus zorgt ook voor uitstel Giro

Strijdbaar

Maar de Franse minister van Sport is strijdbaar, "Momenteel liggen alle scenario's nog op tafel, De onderhandelingen met ASO lopen, maar het is nog te vroeg om iets naar buiten te kunnen brengen. Een wedstrijd achter gesloten deuren behoort tot de mogelijkheden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Amstel Gold Race afgelast vanwege coronavirus

Geen kaartverkoop

"De Tour heeft geen inkomsten uit kaartverkoop. Tv-rechten en sponsorcontracten zijn veel belangrijker", weet Maracineanu. "Iedereen begrijpt momenteel dat het beste is thuis te blijven. Zo zouden supporters de Tour alsnog op tv kunnen volgen. Dat zou niet erg nadelig zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olympische Spelen in Tokio een jaar uitgesteld vanwege coronavirus

ANP/RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore