MPCC

Wielrenners blijf binnen: 'Amateurs en profs in alle landen'

19 maart 2020 11:53 Aangepast: 19 maart 2020 12:16
Archieffoto van wielrenners in Nederland Beeld © ANP

De MPCC, een beweging voor een geloofwaardige wielersport, roept alle wielrenners wereldwijd op om niet meer buiten te trainen. De oproep heeft uiteraard alles te maken met de uitbraak van het coronavirus.

"Als enkelen van jullie zich afvragen of ze nog buiten kunnen trainen, dan is het antwoord nee", zegt Pierre Lebreton, hematoloog van de MPCC. En dan heeft Lebreton het niet alleen over de landen die in lockdown zitten. 

Boetes

In sommige landen is een lockdown en is het verboden om met de racefiets op pad te gaan, ook al ben je alleen. In Spanje worden boetes uitgedeeld aan mensen die toch op de racefiets stappen. Maar in andere landen, bijvoorbeeld in Nederland, wordt nog volop gefietst. Ook dat moet stoppen, vindt de MPCC. 

"Wielrenners zijn een onderdeel van de wereldbevolking. Solidariteit is een cruciale waarde die sport moet uitstralen, vooral in deze omstandigheden", schrijft de beweging. Fitheid is volgens de MPCC dan van minder belang. Bovendien moet de verspreiding van het virus een halt worden toegeroepen, vindt Lebreton.

Uitstel profs

De internationale wielerbond UCI maakte gisteren bekend dat alle wedstrijden voor de profs tot eind april zijn afgelast, mogelijk wordt het seizoen verlengd tot november. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

UCI overweegt verlenging wielerseizoen tot 1 november

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore