Heel lastige return

Gezapig Ajax krijgt amper een kans, en gaat onderuit tegen Getafe

20 februari 2020 20:50 Aangepast: 20 februari 2020 23:21
Deyverson juicht na zijn goal. Beeld © ANP

Het wordt voor Ajax een enorme klus om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. In Madrid verloren de Amsterdammers met 2-0 van Getafe, en die Spaanse overwinning was verdiend.

Ajax had niet veel te vertellen de eerste 45 minuten, maar grote kansen voor Getafe waren in het begin ook niet te zien. Tot halverwege de eerste helft. Jaime Mata en Nemanja Maksimovic misten nog, maar dat deed Deyverson niet. Hij schoot na 37 minuten een voorzet van de linkerkant gedecideerd tegen de touwen. 

De goal van Deyverson:

Deyverson juichte na zijn goal voor het uitvak van Ajax en kreeg vervolgens een aansteker tegen zich aan gegooid. Minutenlang lag het spel stil, en pas nadat er in twee talen was omgeroepen dat het gooien van spullen niet de bedoeling is, kon Ajax op zoek naar de gelijkmaker. 

Geen schot

Voor Ajaxfans was er in de eerste 45 minuten weinig te genieten. De ploeg creëerde geen kans, sterker nog: er werd niet één keer richting het doel van de Spanjaarden geschoten. 

Vooraf was Getafe bestempeld als een ploeg die vooral veel overtredingen zou maken. Daar bleek voor de rust weinig van, na de rust des te meer. Het werd onvriendelijk op het veld, met als hoogtepunt Ryan Babel die zijn tegenstander imiteerde. Volgens Babel maakte zijn tegenstander een schwalbe. Nicolás Tagliafico pakte in al het tumult ook nog een gele kaart, waardoor hij de return van over een week moet missen.

2-0

Werd er tussen de overtredingen door nog gevoetbald? Nou, een beetje dan. Voor Ajax kwam Klaas-Jan Huntelaar in het veld, om toch te proberen een belangrijk uitdoelpunt te scoren. Het lukte niet. Het werd zelfs 2-0. In de blessuretijd belandde een van richting veranderd schot van Kenedy zomaar tegen het net, en dat maakt de terugwedstrijd in Amsterdam extreem lastig. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore