Hersenbloeding

Sjaak Polak was 16 toen zijn moeder overleed: 'Het gebeurde voor mijn neus'

20 februari 2020 11:52 Aangepast: 20 februari 2020 13:20
Beeld © Jinek

Voormalig profvoetballer Sjaak Polak deed in Jinek een boekje open over de dood van zijn moeder, die overleed toen hij 16 was. "Ze viel voor mijn neus zo achterop een tafel."

De 44-jarige Polak groeide op bij een alleenstaande moeder met drie kinderen, waarvan Sjaak de oudste was. Hij kan zich het moment dat zijn moeder ziek werd nog goed herinneren. Ze stond voor hem en viel plotseling achterover op een tafel.

In het ziekenhuis bleek dat zijn moeder een hersenbloeding had gehad en het niet ging redden. "Dan sta je daar. Dan zit je in zo'n rollercoaster, want de familie wil dit en de kinderbescherming wil dat."

Op zichzelf wonen

Polak wilde graag voor zijn broertjes zorgen, maar dat mocht en kon niet. Zijn jongste broertje trok daarom in bij de oudste zus van zijn moeder, hij en zijn andere broertje gingen naar hun oma.

Voor Polak pakte dat niet goed uit. "Uiteindelijk trok ik het gewoon niet meer. Toen ben ik op mijn zestiende op mezelf gaan wonen. Het werd me allemaal even te veel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sjaak Polak vertelt: 'Oud-Ajacied vastgebonden op massagetafel'

Het was voor de voetballer een zware tijd, maar hij zal nooit vergeten wat zijn moeder tegen hem heeft gezegd. "Ze zei: 'Ik ga ervandoor, maar jij gaat het 100 procent halen. Ik krijg nu weer kippenvel. Dat is mij bijgebleven. Toen ben ik echt gaan knokken."

Polak was te gast bij Jinek om over zijn nieuwe biografie te praten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore