Geschokte reacties

Nederlandse tophockeyster noemt Argentijnse fan een 'dikke trol'

18 februari 2020 10:47 Aangepast: 18 februari 2020 16:03
Sander de Wijn en Renée van Laarhoven Beeld © ANP

Tophockeyster en international Renée van Laarhoven ligt onder vuur nadat ze een bericht naar een fan had gestuurd in plaats van naar haar vriend en hockeyer, Sander de Wijn. In dat bericht maakt ze een Argentijnse fan uit voor een 'dikke trol'.

De Argentijnse fan Carolina was zaterdag bij de hockeywedstrijd Argentinië tegen Nederland. Ze wilde graag het T-shirt van De Wijn hebben en had daarvoor een bord gemaakt. Ze deelde een foto via haar Instagram Stories: 'Sander I want your shirt!' is daarop te lezen. 

'Dikke trol'

Tot Carolina's verbazing kreeg ze geen bericht terug van De Wijn, maar van zijn vriendin Renée van Laarhoven. "HAHAHA dikke trol. Was leuker geweest als een skinny Argentijns wijf dit had", schreef de 22-jarige tophockeyster uit Brabant.

De fan reageerde geschokt en plaatste de reactie op Twitter. "Ik heb nooit slechte bedoelingen gehad, dit was niet nodig." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De keepersblunder van het jaar is al bekend

Internationale hockeyers, fans, journalisten en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) reageerden verontwaardigd. "De KNHB en de Nederlandse teams nemen afstand van dit bericht. We houden van de Argentijnse fans", laat de bond weten via Twitter. 

De Wijn reageerde via Instagram op de commotie. "Het was nooit bedoeld als een openbaar bericht, verwijder het alsjeblieft. Dit beschadigt mij en mijn vriendin. Ik discrimineer nooit en respecteer iedereen die van deze sport houdt. Nogmaals bedankt en mijn excuus." 

Excuus

Van Laarhoven reageerde tot nu toe niet openbaar op haar blunder. Ze zette al haar social media op privé. De fan schreef vanmorgen dat ze excuus heeft gekregen en het shirt alsnog krijgt toegestuurd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hockeyers winnen opnieuw na shoot-outs van Argentinië

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore