Sport

WK indoor atletiek afgelast vanwege uitbraak nieuwe coronavirus

29 januari 2020 20:39 Aangepast: 29 januari 2020 21:00

De wereldkampioenschappen indoor atletiek gaan in maart niet door. Atletiekfederatie World Athletics besloot het evenement in Nanjing met een jaar, tot maart 2021, uit te stellen. De oorzaak is de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China.

"We weten dat China er alles aan doet het virus onder controle te houden en we steunen hen bij al hun inspanningen. Het is voor ons echter noodzakelijk onze atleten, bonden en partners duidelijkheid te verschaffen in een complexe situatie", stelt World Athletics.

"Het advies van onze medische team, dat in contact staat met de Wereldgezondheidsorganisatie, is om het evenement nu niet door te laten gaan"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetbaltrainer Gall hoopt dat hij weg kan uit China: 'Hou mijn hart vast'

Het verplaatsen van het WK indoor naar een stad buiten China is geen optie voor World Athletics, het voormalige IAAF. "Er zijn nog steeds te veel zorgen over verspreiding van het virus buiten China. Wel willen we de steden bedanken die zich daarvoor kandidaat stelden."

Extra uitzending: Het coronavirus, jouw vragen beantwoord

De hele wereld praat erover: het coronavirus, maar hoe gevaarlijk is dit virus nou voor jou en mij?

Morgen om 19.50 uur in een extra uitzending op tv, site en app beantwoorden wij samen met onder meer specialisten van het RIVM jouw vragen. Heb jij ook een vraag? Mail hem in tekst of met een liggende video naar oproep@rtl.nl.

Dit zijn de gevaren van het Chinese coronavirus

Longarts Sander de Hosson zet op een rijtje wat het coronavirus inhoudt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore