Gebroken hart

Basketballer LeBron James over dood Kobe Bryant: 'Kapot van verdriet'

28 januari 2020 07:21 Aangepast: 28 januari 2020 08:31
LeBron James Beeld © ANP

Ruim een dag na de tragische dood van Kobe Bryant heeft basketballer LeBron James in een emotioneel bericht op Instagram voor het eerst van zich laten horen.

"Ik ben er niet klaar voor, maar hier gaan we", schrijft de huidige sterspeler van Los Angeles Lakers, die zondagochtend nog contact had met zijn voorganger.

Mijn broer

"Nooit gedacht dat dit ons laatste gesprek zou zijn", aldus James. "Mijn hart is gebroken, ik ga kapot van verdriet, mijn broer."

Fans rouwen om dood basketballegende Bryant: 'Kobe was een god'

Fans kunnen bijna niet geloven dat Kobe Bryant is overleden: "In 45 jaar heb ik nooit zoveel verdriet gevoeld."

De 35-jarige James nam zaterdag in de verloren uitwedstrijd tegen Philadelphia 76ers (108-91) de derde plaats op de topscorerslijst aller tijden in de NBA over van Bryant.

Ook dochter overleden

Die voormalige superster van de Lakers, die 20 jaar voor de club uit LA speelde en daarmee vijf keer kampioen werd, feliciteerde James via Twitter met die prestatie. Zondagochtend, voordat James in Philadelphia in het vliegtuig stapte, had hij nog even contact met Bryant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Kobe Bryant was met dochter op weg naar basketbaltoernooi: het zou haar moment worden

Enkele uren later crashte de helikopter met daarin de 41-jarige Amerikaan. Daarbij kwamen naast Kobe Bryant ook diens dochter en zeven anderen om het leven. 

Over de oorzaak van de crash is nog niets officieel bekend, maar het zicht in Los Angeles was slecht toen de helikopter opsteeg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Nederlandse NBA-ster Elson: 'Kobe gaf je een hand en wilde dan één ding: winnen'

'Een held, een legende'

In de hele wereld is geschokt gereageerd op Bryants dood. Ook bij de Nederlandse oud-basketballer Francisco Elson kwam diens overlijden hard aan.

"Kobe Bryant was een held, een legende", zei hij tegen RTL Nieuws. Elson speelde in de Amerikaanse competitie, de NBA, diverse malen tegen Bryant. "Vreselijk. Mijn gedachten gaan steeds weer naar de NBA-tijd. En naar Kobe."

Merchandise omgekomen Kobe Bryant niet aan te slepen

Amerika rouwt om één van haar grootste sporthelden: Kobe Bryant. Onthutste fans proberen nog wat shirts, basketballen of jacks van de basketballegende te scoren. "Alsof er een familielid is overleden."

Bekijk hier de emotionele Instagrampost van LeBron James:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore