Tennis

Djokovic bidt voor frisse lucht op Australian Open

19 januari 2020 11:15 Aangepast: 19 januari 2020 11:41

Tennisser Novak Djokovic is er niet gerust op dat de Australian Open probleemloos zullen verlopen, ook al is de luchtverontreiniging door de bosbranden de afgelopen dagen afgenomen in Melbourne.

"We weten niet of de luchtkwaliteit zo goed blijft. We kunnen alleen maar hopen en bidden dat we het ergste hebben gehad, in het belang van het welzijn en de gezondheid van de spelers", aldus de zevenvoudig kampioen van het grandslamtoernooi, dat morgen begint.

Triest

Djokovic was de afgelopen week getuige van de ademhalingsklachten van tennissers in het kwalificatietoernooi. De Sloveense Dalila Jakupovic moest dinsdag zelfs opgeven. "Ik denk dat Melbourne die dag de meest vervuilde stad van de wereld was. Ik vond het heel triest om te zien", aldus de Serviër, die zich vasthoudt aan de redelijk gunstige weersvoorspellingen voor de komende dagen.

"Gelukkig hebben ze hier op de drie stadions daken die dicht kunnen, maar er zijn zoveel wedstrijden die moeten worden afgewerkt, het toernooi komt ongetwijfeld in de knel als er veel partijen moeten worden afgelast."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sloveense tennisster geeft op vanwege rook bij Australian Open

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore