Snooker

My goodness! Is dit de gekste bal ooit gespeeld?

13 januari 2020 18:02 Aangepast: 13 januari 2020 19:19
Stephen Maguire, hier op archiefbeeld Beeld © ANP

Snookerspeler Stephen Maguire heeft vandaag tijdens de Masters in Londen misschien wel de meest bizarre pot ooit gemaakt. Zowel hijzelf als zijn tegenstander Neil Robertson waren 'flabbergasted'.

Maguire stootte de rode bal niet in een rechte lijn richting de pocket, maar de bal maakte een sprongetje. Daarbij leek het er zelfs even op dat de bal van tafel zou verdwijnen, maar op miraculeuze wijze draaide de bal terug de tafel in en verdween zelfs in de pocket.

Een onwaarschijnlijke score, zo leek het. Helaas voor Maguire verdween de witte bal ook in een pocket, waardoor hij geen punt kreeg en de beurt naar Robertson ging. De snookerspeler was zelf uiterst verbaasd, maar stak nog wel even zijn hand in de lucht naar het publiek om te bedanken voor het applaus. 

Opzienbarend!

BBC-commentator en snookerlegende Steve Davis vraagt zich meteen af of dit de meest opzienbarende stoot ooit is. 'My goodness' voegt hij er aan toe. Maguire krabt zichzelf achter de oren en lijkt vol ongeloof, net als zijn opponent Robertson. De wedstrijd tussen Maguire en Robertson is nog bezig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore