Familie-uitje

Moeder tennisser Tsitsipas boos als hij vader met racket slaat

07 januari 2020 14:58 Aangepast: 07 januari 2020 16:10
Beeld © Getty Images

De Griekse toptennisser Stefanos Tsitsipas heeft voor een opmerkelijk moment gezorgd bij het toernooi om de ATP Cup in Australië. De Griek was zo boos na een verloren punt in zijn wedstrijd tegen Nick Kyrgios dat hij wild met zijn racket begon te slaan, daarbij raakte hij zijn vader Apostolos.

Vader Tsitsipas, die als coach langs de baan zat, kon een eerste uiting van frustratie nog ontwijken, maar de tweede slag raakte zijn arm. Hij liep nog tamelijk kalm weg, maar moeder Julia Tsitsipas was niet gediend van het gedrag van haar zoon en vertelde hem vanaf de tribune goed de waarheid. De oud-tennisster was duidelijk niet gediend van het gedrag van haar zoon.

Bij vader Tsitsipas was duidelijk te zien dat hij geraakt werd. Er was een rode plek zichtbaar op zijn elleboog. Behalve zijn moeder, was ook de scheidsrechter niet gecharmeerd van het gedrag van het Griekse tennistalent. Hij gaf een strafpunt. 

Kyrgios

Tsitsipas speelde tegen Nick Kyrgios. De Australische tennisser die juist bekend staat om zijn woede-uitbarstingen en die recent in tranen uitbarstte toen het ging over de bosbranden in zijn land. Kyrgios won het duel van ruim tweeënhalf uur: 7-6 (7) 6-7 (3) 7-6 (5). Beide spelers verloren geen enkele servicegame.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tennisser Kyrgios gaat slachtoffers bosbranden helpen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore