Hesdy Gerges

Geen spijt verstoren persconferentie Verhoeven: 'Rico, fuck you'

23 december 2019 16:36 Aangepast: 24 december 2019 10:37
Rico Verhoeven (links) en Hesdy Gerges Beeld © ANP

Kickbokser Hesdy Gerges neemt niets terug van zijn woorden aan Rico Verhoeven, die zaterdag het 'gevecht van de eeuw' won van Badr Hari. Tijdens de persconferentie na afloop van de partij riep Gerges dat Hari het verdiende om te winnen. En niet Verhoeven. "Ik wilde een statement maken naar Rico, fuck you."

Hari moest de strijd staken vanwege een enkelblessure. 'Erg jammer' vond Gerges dat. "Hij had 'm makkelijk kunnen hebben. We zullen nooit weten hoe het gevecht was geëindigd zonder die blessure, maar Badr domineerde tot dan toe."

Rico woest op rivaal tijdens persconferentie

Rico Verhoeven kon de opmerking van Hesdy Gerges niet goed incasseren. Sterker nog, hij was woest.

Tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd waren alle ogen even op Gerges gericht. "Badr was gewoon beter", riep hij naar Verhoeven. Die reageerde woedend. "Jij moet je mond houden en gewoon je handschoenen aantrekken. Dan sla ik jou ook de hele ring door."

Shit fight

Gerges is niet onder de indruk van die grote woorden, zegt hij tegen RTL Nieuws. Maar waarom verstoorde hij het persmoment, ook al had hij liever Hari zien winnen? "In de persconferentie voorafgaand aan het gevecht noemde Rico mijn gevecht met Badr een 'shit fight' (waardeloos gevecht, red.). Hij beweerde dat we moeite hadden om het einde te halen en dat we allebei geschorst waren voor doping."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kickbokswedstrijd van de eeuw eindigt weer in anticlimax

"Dat vond ik niet respectvol naar mij toe. Ik ben nooit geschorst voor doping. En het gevecht tussen Badr en mij was hard, maar van moeite om het einde te halen, was geen sprake. Rico Verhoeven zette mij voor lul, dus ging ik naar zijn persconferentie om hem voor lul te zetten. Ik heb er geen spijt van, ik zou het zo weer doen. Ik vond het gerechtvaardigd."

'Bel m'n manager'

Een beetje respect zou wel op z'n plaats zijn, zegt de 35-jarige Gerges. "Hij moet respect hebben voor z'n voorgangers. Door jongens zoals wij kan hij de dingen doen die hij doet. Ik kan Rico Verhoeven niet dwingen om mij te respecteren. Ik kan het hem niet opleggen, maar dan hoeft hij het ook niet terug te verwachten."

Gerges zou graag zien dat Verhoeven de telefoon pakt en een belletje pleegt met z'n manager. Dan kunnen ze het geschil uitvechten in de ring. "Het zal niet makkelijk zijn, omdat we niet langer bij dezelfde kickboksfederatie zitten, maar als de financiën goed zijn, kunnen we altijd praten. Ik ben een broodvechter, ik vecht voor geld. Hij is iemand voor wie ik mij goed zou kunnen motiveren. Ik zou graag afmaken waar Badr aan begonnen is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Organisator: derde keer Rico tegen Badr zou kunnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore