Hari geblesseerd

Organisator: derde keer Rico tegen Badr zou kunnen

22 december 2019 10:10 Aangepast: 22 december 2019 10:44
Verhoeven met de bokaal. Beeld © ANP

Marshall Zelaznik sluit zijn ogen niet voor een derde gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. "Hoe vervelend het ook weer is afgelopen", stelde de de grote baas van kickboksorganisatie Glory. "Ik heb genoten."

Voor de tweede keer in drie jaar eindigde zaterdag een wedstrijd tussen de twee populairste kickboksers van dit moment in een anticlimax. Opnieuw moest Hari opgeven, dit keer met een beenblessure in de derde ronde. Drie jaar geleden in het Duitse Oberhausen haakte hij in de tweede ronde af met een armblessure.

'Veel pijn'

Verhoeven kreeg in het uitverkochte GelreDome tijdens een spetterende openingsfase twee keer acht tellen, maar won uiteindelijk toch omdat Hari niet verder kon. Huilend op een brancard verliet de Amsterdammer van Marokkaanse afkomst het stadion waar Vitesse voetbalt. "Het was zijn enkel, scheenbeen of knie" stelde Zelaznik. "Hij had heel veel pijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verhoeven na zege op geblesseerde Badr Hari: 'Ik heb twee hele grote fouten gemaakt'

Grote vraag is of de 35-jarige Hari zich nog een keer kan opladen voor een titanengevecht met de Brabander die al vijf jaar wereldkampioen is. Hij stond de afgelopen jaren lang aan de kant door een gevangenisstraf en dopingschorsing. Is zijn lichaam nog wel sterk genoeg voor een zware sport als kickboksen?

'Het is niet af'

"Laat hem nu maar eerst gezond en fit worden", zei Zelaznik. "Dan zien we wel. Zo'n wedstrijd als deze heb je niet zo maar georganiseerd. Daar komt veel bij kijken." Verhoeven vecht graag een derde keer tegen Hari. "Ik heb twee keer gewonnen, maar niet op een leuke manier. Het is nog steeds niet af."

Maar verdient niemand anders het om Verhoeven uit te dagen? Jamal Ben Saddik bijvoorbeeld, een sterke Belg van Marokkaanse komaf. "Dat is ook een mogelijkheid", zei Zelaznik. "We houden alles open."

3,5 miljoen kijkers

Saddik is wereldwijd echter niet zo populair als Hari. 'Bad Boy' verkoopt stadions uit, zoals zaterdag in Arnhem waar 31.000 toeschouwers in het GelreDome zaten. Zeker als hij tegen wereldkampioen Verhoeven vecht.

Glory verkocht de rechten van de wedstrijd aan televisiemaatschappijen uit 180 landen. In Nederland keken er 3,5 miljoen mensen naar de live-uitzending. De vraag is wel of al die vechtsportliefhebbers na twee teleurstellingen ook weer zin hebben in een derde gevecht tussen het tweetal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rico Verhoeven blijft wereldkampioen na blessure Badr Hari

Hesdy Gerges hoeft voorlopig niet te hopen dat hij het weer tegen Verhoeven mag opnemen. De Amsterdammer van Egyptische komaf botste tijdens een afsluitende persconferentie met de 'King of Kickboxing.'

'Pannenkoek'

"Jij moet helemaal niets zeggen. Jij bent een pannenkoek", schreeuwde Verhoeven. "Als je de beste bent, dan wil iedereen tegen je wil vechten. Ze willen mee eten. Maar jij hebt daar helemaal geen recht meer op."

Kickboksen voor dummies

Dennis Krauweel, trainer van negenvoudig wereldkampioen Rico Verhoeven, geeft je een spoedcursus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore