'Helaas niet eerste keer'

OM doet eigen onderzoek naar racisme bij FC Den Bosch

18 november 2019 12:54 Aangepast: 18 november 2019 14:08
Beeld © Pro Shots / Peter van Gogh

Het Openbaar Ministerie gaat samen met de politie bekijken wat er gisteren precies is gebeurd op de tribunes van FC Den Bosch tijdens de wedstrijd van de Brabantse club tegen Excelsior. Daarbij wordt onder meer beeldmaterieel van de wedstrijd bekeken. Ook de KNVB en de gemeente Den Bosch doen onderzoek.

De wedstrijd werd stilgelegd na racistische uitlatingen door aanhangers van de thuisclub richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. "Het zou gek zijn als we er niks mee zouden doen", zegt Bart Vaessen, woordvoerder van het OM. 

Beelden op tv

Hij laat verder weten dat het onderzoek uit eigen beweging is gestart. "Wij kijken naar strafrechtelijke kant van het verhaal. Beelden op tv waren de aanleiding om met de politie te overleggen en nu onderzoek te starten. We gaan nu kijken wat er precies is voorgevallen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trainer Den Bosch sliep niet thuis en doet aangifte van bedreiging

Het onderzoek van het OM en dat van de KNVB bestaan naast elkaar, zegt Vaessen. Er worden nu beelden bekeken, er zijn nog geen mensen aangehouden. Hij laat ook weten dat dit helaas niet de eerste keer is dat dergelijk onderzoek wordt uitgevoerd. "Dat er naar gekeken wordt, is een logische actie." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Racisme in Europese stadions: incident bij FC Den Bosch staat niet op zichzelf

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Pernelly kreeg te maken met racisme: 'Ik voel de pijn van Mendes'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore