25ste medaille

Turnster Simone Biles succesvolste WK-deelnemer ooit

13 oktober 2019 15:52 Aangepast: 13 oktober 2019 18:39
Biles won vandaag WK-goud op de onderdelen vloer en balk. Beeld © AFP

Turnster Simone Biles heeft haar WK turnen in Stuttgart afgesloten met het behalen van haar 25ste WK-medaille. Door het goud op het onderdeel vloer is de 22-jarige Amerikaanse officieel de meest gelauwerde deelnemer van het WK turnen ooit.

Eerder op de dag had ze al al goud veroverd op het toestel balk. Haar zege op balk betekende al een mijlpaal, omdat ze daarmee de Wit-Rus Vitali Tsjerbo (23 medailles) definitief achter zich en de meest gelauwerde WK-deelnemer aller tijden werd van zowel de mannen als de vrouwen.

Succesvol

De 22-jarige Amerikaanse heeft nu 19 wereldtitels achter haar naam en veroverde daarnaast drie keer zilver en drie keer brons op een WK. Ze was regerend olympisch en wereldkampioene op vloer en maakte die status in de Hanns-Martin-Schleyer-Halle volledig waar.

Biles met de vijf gouden medailles die ze dit WK won. Biles met de vijf gouden medailles die ze dit WK won.

Met haar score van 15,133 op vloer hield ze haar landgenote Sunisa Lee een vol punt achter zich. De Russin Angelina Melnikova pakte het brons: 14,066.

WK turnen

Biles haalde haar WK-medailles bij vijf WK-optredens, te beginnen in 2013 in Antwerpen. Tsjerbo was eveneens op vijf WK's actief, tussen 1991 en 1996.

Biles tijdens haar oefening op de balk. Biles tijdens haar oefening op de balk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore