Na achterstand

Grote stap richting EK: De Jong en Depay zorgen voor belangrijke zege

10 oktober 2019 22:25 Aangepast: 13 oktober 2019 15:53
Een juichende Depay na zijn laatste goal. Beeld © ANP

Het Nederlands elftal mag Memphis Depay en Luuk de Jong bedanken dat Oranje een grote stap heeft gezet richting het EK 2020. Depay maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker tegen Noord-Ierland, Luuk de Jong was in minuut 91 de maker van de verlossende 2-1. Depay maakte ook nog de 3-1.

Het was een goal van Josh Magennis in de 75ste minuut die De Kuip deed verstommen. Hij kopte raak nadat eerst Daley Blind niet goed ingreep en Matthijs de Ligt vervolgens het kopduel verloor. Een nederlaag was funest geweest, want met zes punten achter Noord-Ierland, en drie punten achter de Duitsers was het EK ineens ver weg geweest.

Depay doet het

Het groen-witte deel van het publiek was buiten zinnen, maar de voorsprong bleef slechts zes minuten in stand. Depay nam de bal met veel gevoel aan na een voorzet van Donyell Malen, en tikte met zijn punt de 1-1 tegen het net. Een verlossend doelpunt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranje op recordjacht in De Kuip: 'Je wordt door de energie gedragen'

Maar Nederland wilde meer. En kreeg meer. Luuk de Jong kreeg op de 91ste minuut de bal op wonderlijke wijze twee keer voor zijn voeten, en tikte binnen. Een oranje explosie in De Kuip was het gevolg.

Weer Depay

En nog was het niet klaar. Depay maakte het feest compleet door de 3-1 ook nog tegen de touwen de schuiven. Daardoor staat Nederland plotseling bovenaan groep C voor de EK-kwalificatie. Oranje heeft 12 punten na 5 duels. Die cijfers heeft Duitsland ook. Noord-Ierland heeft ook 12 punten, maar dan na zes duels.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Memphis Depay na zege in slotseconden: 'Ik wist het, ik voelde het'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore