Ook start uitgesteld

Parcours WK wielrennen ingekort door slecht weer

29 september 2019 09:28 Aangepast: 29 september 2019 09:46
Mathieu van der Poel. Beeld © ANP

De organisatie van het WK wielrennen heeft het parcours met 20 kilometer ingekort. Dat komt door het slechte weer vandaag in de omgeving van het Britse Harrogate. De renners hoeven nu niet over de klimmetjes genaamd 'Buttertubs' en 'Grinton Moor'.

Ook begint de race twintig minuten later. De wedstrijd van de profs begint om 10.00 uur, in plaats van 9.40 uur. De mannen zullen 261 kilometer afleggen. De finish wordt verwacht rond 16.45 uur.

Zoetemelk

Mathieu van der Poel is de grote favoriet voor de titel in Engeland. De Nederlander kan de opvolger worden van Joop Zoetemelk, die in 1985 de beste was. Peter Sagan en Julian Alaphilippe lijken vooraf de grote concurrenten te zijn voor Van der Poel.  

De laatste 100 kilometer vandaag gaan over een lokaal parcours in Harrogate waar het vrijwel nooit volledig vlak is. Het kan verraderlijk zijn, zeker door de regen vandaag. 

Limburgs parcours

Bondscoach Koos Moerenhout vond dat het parcours rond Harrogate een 'Limburgs karakter' heeft. Een voordeel voor van der Poel dus, die dit voorjaar nog de Amstel Gold Race op zijn naam schreef.

Gisteren won Annemiek van Vleuten op fantastische wijze de wedstrijd voor de vrouwen. Na een solo van ruim 100 kilometer kwam zij als eerste over de finish.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore