Diskwalificatie

Wielrenner Nils Eekhoff wereldkampioen, maar toch niet

27 september 2019 20:43 Aangepast: 28 september 2019 12:48
Nils Eekhoff. Beeld © ANP

Wielrenner Nils Eekhoff heeft de wereldtitel bij de beloften moeten inleveren. De renner uit Rijssenhout is gediskwalificeerd wegens het overtreden van de regels. Hij kwam vandaag als eerste over de finish, maar hij zou na een valpartij hebben geprofiteerd van auto's op het parcours.

De 21-jarige Eekhoff reed de race van zijn leven en leek de eerste Nederlandse wereldkampioen bij de beloften, een categorie die in 1996 werd ingevoerd. Hij vond pas in de slotkilometer aansluiting bij de vier koplopers van de race voor wielrenners jonger dan 23 jaar.

Battistella

Vervolgens won Eekhoff de sprint van een kopgroep van zeven renners. De Italiaan Samuele Battistella eindigde als tweede. Hij mag zich na de diskwalificatie van Eekhoff wereldkampioen bij de beloften noemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eekhoff krijgt de kans bij Team Sunweb

Eekhoff bereidde zich net als Mathieu van der Poel tijdens de Ronde van Groot-Brittannië op de WK voor. Hij stapt aan het einde van het seizoen over van het opleidingsteam naar de profploeg van Team Sunweb.

Vijfde op het EK

Eekhoff won in 2017 Parijs-Roubaix voor beloften, terwijl hij dit jaar onder meer de Ronde van Overijssel won en vijfde werd bij de EK-wegrace in Alkmaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore