Sport

Volleyballers naar achtste finales op EK

17 september 2019 22:41 Aangepast: 18 september 2019 11:36

De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.

Nederland stelde in de eerste set nog teleur tegen Estland. Het spel van Oranje was onzuiver en voorspelbaar. In de tweede set kwam de thuisploeg beter in het ritme en mede dankzij de sterke service van Michaël Parkinson kon Nederland de stand in sets in evenwicht brengen. In de derde set zette de stijgende lijn in het spel van Oranje zich door en ook in de vierde set kon Estland niet meer onder de Nederlandse druk vandaan komen.

Aanvoerder Nimir Abdel-Aziz was weer eens een klasse apart. Hij was topscorer met 27 punten. Ook Thijs ter Horst (negentien punten) was prima op dreef.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore