Sport

Roglic geeft fout toe in Vuelta

11 september 2019 18:44 Aangepast: 11 september 2019 18:45

Klassementsleider Primoz Roglic behoorde in de zeventiende etappe van de Ronde van Spanje tot de verliezers. "Het was een lastige dag. Ik heb een fout gemaakt en daar moet ik van leren. Bij de start zat ik niet op de plaats waar ik moest zitten. Het team heeft me er toen doorheen geholpen", gaf hij toe.

De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma miste de slag in de beginfase van de rit, die door de harde wind en het hoge tempo een enerverend verloop had. Hij kwam als dertigste over de finish, op 5.29 minuten van de Belgische winnaar Philippe Gilbert. De Colombiaan Nairo Quintana was in de kopgroep de winnaar van de dag en steeg naar de tweede plek in het klassement, op 2.24 van de rodetruidrager.

"Ik ben nooit in paniek geweest", verzekerde Roglic. "Gelukkig staan we nog altijd in een heel goede uitgangspositie. We hebben de veldslag van vandaag verloren, maar de oorlog natuurlijk niet. De komende dagen gaan er nog grote gevechten komen tussen de klassementsrenners."

Opgelucht

Ploegleider Grischa Niermann was na afloop blij en opgelucht dat de etappe voorbij was. "Het was een zenuwslopende dag. Er ging een groep van bijna vijftig renners al na twee kilometer weg. We waren wel mee, maar niet met Primoz. Toen de groep wegreed, wisten we dat het een heel zware dag zou worden. Het was geen goede dag voor het team. We mogen andere ploegen dankbaar zijn voor hun hulp. Gelukkig staat Primoz er nog altijd heel goed voor."

Gilbert was verguld met zijn tweede ritzege in deze Vuelta. "Dit is heel speciaal", zei de 37-jarige Belg. "Ik denk dat het zo'n ritzege is die de geschiedenisboeken ingaat. Van start tot finish was het volle bak, te gek gewoon. Het ging zo snel, op sommige plaatsen reden we gewoon 75 km per uur. Ik denk niet dat ik dit eerder ooit heb beleefd in mijn 17-jarige carrière."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore