Citaten Shakespeare

Cantona steelt show met onbegrijpelijke speech bij loting Champions League

30 augustus 2019 12:56 Aangepast: 30 augustus 2019 13:07

Manchester United-legende Éric Cantona gaf donderdagavond een speech rond de loting van de Champions League. Wat de Fransman precies wilde zeggen met zijn toespraak, zal zeer waarschijnlijk voor altijd een raadsel blijven. In de zaal leek in ieder geval niemand er ook maar iets van te begrijpen.

De zaal keek ongemakkelijk toe en ook de presentatoren op het podium leken niet goed te weten wat ze met de situatie aanmoesten. Na een kort applaus zei de presentator nog dat het 'een eer' was om hem op het podium te hebben. Ook achteraf heeft Cantona geen verdere uitleg gegeven over zijn speech. 

Zeemeeuwen achter vissersschepen

Het is niet de eerste keer dat de Franse voetballer een opmerkelijke speech houdt. In 1995 deelde de speler een ware kung-fu trap uit aan een fan van de tegenstander. Cantona werd acht maanden geschorst, maar wist de gevangenis te ontlopen. Op de persconferentie die daarop volgde, sprak hij maar één zin: "Als de zeemeeuwen de visserschepen volgen, doen ze dat omdat ze verwachten dat er sardientjes in zee gegooid zullen worden."

Eric Cantona op de persconferentie in 1995

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`