Pittige avond

Ajax zwetend langs PAOK en naar play-offs Champions League

13 augustus 2019 22:25 Aangepast: 13 augustus 2019 22:35
Beeld © ANP

Makkelijk ging het niet, maar Ajax heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Ajax won de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki met 3-2, en dat was voldoende na de 2-2 van vorige week in Griekenland.

PAOK mocht hopen op winst tegen Ajax. De Grieken kwamen zelfs op 0-1. Nota bene ex-Feyenoorder Diego Biseswar, geboren in Amsterdam, scoorde met een goed geplaatst schot in de 24ste minuut.

Penalty's

Ajax speelde slap voor de tegengoal, maar dat veranderde daarna. Het Griekse doel werd steeds heviger onder vuur genomen en dat leidde tot zelfs twee strafschoppen in de eerste helft. De eerste schoot Dusan Tadic nog slap op de vuisten van doelman Alexandros Paschalakis, maar de tweede ging er wel in.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Overmars denkt dat Van de Beek bij Ajax blijft

Ajax bleef daarna de betere ploeg, maar PAOK was gevaarlijk met enkele snelle counters. Gelukkig voor Ajax ontbrak het bij de Grieken aan dodelijke precisie voor de goal.

Beslissing

De Ajax-supporters mochten nog wel juichen, toen Nicolas Tagliafico tien minuten voor tijd een corner stijlvol richting de verre hoek en tegen de touwen kopte. De penalty - de derde van de wedstrijd - die vijf minuten voor tijd door Tadic werd binnengeschoten, betekende het definitieve einde aan alle spanning. Ook al maakte Biseswar in de blessuretijd nog zijn tweede van de avond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore