Wilde niet opgeven

Russische bokser Maksim Dadasjev (28) overleden na gevecht

23 juli 2019 19:24 Aangepast: 23 juli 2019 19:44
Maksim Dadasjev Beeld © Instagram

De Russische bokser Maksim Dadasjev is overleden aan de verwondingen die hij vorige week vrijdag had opgelopen bij een wedstrijd in de Verenigde Staten. De 28-jarige Dadasjev moest in zijn partij tegen Subriel Matias uit Puerto Rico zoveel zware klappen op zijn hoofd incasseren, dat zijn trainer na de elfde ronde besloot op te geven.

De zichtbaar aangeslagen Rus was het niet eens met de beslissing van zijn trainer, maar die benadrukte dat Dadasjev te veel klappen had gekregen en dat verder boksen geen optie was. Dadasjev, die zijn vorige dertien partijen allemaal had gewonnen, werd al in de ring onderzocht door een arts. Hij zakte later op weg naar de kleedkamer in elkaar.

Zware hersenschade

Dadasjev onderging in het ziekenhuis een operatie aan zijn hersenen en werd vervolgens in kunstmatige coma gebracht. De bokser bleek echter zware hersenschade te hebben opgelopen bij het gevecht. Dinsdag kwam naar buiten dat hij is overleden.

"Het is heel triest, ik heb hier geen woorden voor", laat de voorzitter van de Russische boksbond weten. Hij belooft de familie van Dadasjev ook in financieel opzicht te gaan ondersteunen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore