Bokslegende

Senator én wereldkampioen boksen: Pacquiao wint opnieuw WBA-gevecht

21 juli 2019 09:00 Aangepast: 21 juli 2019 09:25
Beeld © Getty Images

Hij wordt ook wel 'Pacman' of 'The Destroyer' genoemd en maakte vannacht die naam opnieuw waar: Manny Pacquiao. De Filipijn versloeg de Amerikaan Keith Thurman in de WBA Welterweight Super Championship, één van de belangrijkste bokswedstrijden van het jaar.

Pacquiao mag zich met zijn 40 jaar de oudste wereldkampioen boksen noemen. Hij is bovendien de enige bokser die wereldtitels won in acht verschillende gewichtsklassen.

Topvechter

De jury wees vannacht de Filipijn, die senator is in zijn thuisland, opnieuw aan als winnaar en laat daarmee zien dat hij nog steeds een topvechter is, schrijven Amerikaanse media.

Die media raken niet uitgepraat over de Filipijn en zijn overwinning. "Hij is gestoord", schrijft bijvoorbeeld Business Insider. "Een gestoorde atleet, een gestoorde vechter. Gewone boksers zouden dit niet kunnen laten zien, op hun veertigste."

'We maakten mensen blij'

"Hij deed zijn best, ik deed mijn best, en we maakten mensen blij", zei Pacquiao na afloop. Thurman, die voor het eerst in een reeks van 30 wedstrijden een gevecht verloor, zei over de Filipijn: "Manny Pacquiao is echt een geweldige, geweldige, legendarische kampioen."

Vorig jaar, op 15 juli 2018, werd Pacquiao ook al wereldkampioen weltergewicht bij de WBA.

In Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, kwam de jeugd massaal bijeen om de wedstrijd op groot scherm te kijken. In Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, kwam de jeugd massaal bijeen om de wedstrijd op groot scherm te kijken.

Mayweather

Eerder dit jaar werd Pacquiao ook al wereldkampioen halfzwaargewicht. Hij won in Las Vegas overtuigend op punten van de Amerikaan Adrian Broner. 

Toen zei hij nog altijd open te staan voor een nieuw gevecht met Floyd Mayweather jr. In 2015 verloor de Filipijn een wedstrijd tegen hem dat werd aangekondigd als het 'gevecht van de eeuw'.

Pacquiao zei vannacht dat hij dit jaar geen wedstrijden meer zal doen, omdat hij het druk heeft met zijn werk in de Filipijnse senaat.

Homofobe uitspraken

In 2017 liet zijn sponsor Nike hem vallen na homofobe uitspraken over het huwelijk. "Wij vinden zijn opmerkingen weerzinwekkend'', zei het sportmerk toen in een verklaring. "Nike is tegen elke vorm van discriminatie en komt op voor de rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen.'" 

Pacquiao na zijn overwinning. Pacquiao na zijn overwinning.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore