Tour de France

Kruijswijk nog één keer aan de bak in de Pyreneeën

21 juli 2019 04:52 Aangepast: 21 juli 2019 07:22

De concurrenten zitten al een tijdje te wachten op een zwakke dag van Julian Alaphilippe. De Fransman verbaast tot dusverre iedereen in de Tour de France. Alaphilippe wacht vandaag de laatste test in de Pyreneeën, voordat het peloton in de laatste week richting de Alpen trekt.

Gisteren kwam Alaphilippe als tweede boven op de Tourmalet, net iets achter winnaar Thibaut Pinot. Steven Kruijswijk werd derde, in het wiel van de gele trui. Hij pakte ruim een halve minuut op Geraint Thomas, waardoor plek 2 in het algemeen klassement nu erg dichtbij is.

Vier bergen op het programma

De 185,5 kilometer lange rit van vandaag gaat van Limoux naar Foix Prat d'Albis. De renners bedwingen een berg van de tweede en vervolgens drie bergen van de eerste categorie.

De slotklim naar Foix Prat d'Albis is 11,8 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8 procent met pieken tot 18 procent.

Twee minuten voor

Alaphilippe heeft een voorsprong van 2.02 op de Brit Geraint Thomas en 2.14 op de Nederlander Steven Kruijswijk van Jumbo-Visma.

Kruijswijk: 'Ik moet vertrouwen hebben dat ik gewoon met de besten meekan'

Steven Kruijswijk staat er goed voor in het klassement, hij bezet de derde plek.

Na vandaag volgt voor het peloton de tweede rustdag deze Tour. Van donderdag tot en met zaterdag volgen drie bergritten in de Alpen. Daar wordt de Tour vermoedelijk beslist.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore