Sport

Klimmers krijgen eindelijk zware slotklim

20 juli 2019 05:29

Met de veertiende etappe van Tarbes naar de top van de Tourmalet moeten de klassementrenners aan de bak. Julian Alaphilippe verstevigde met de winst in de tijdrit zijn leidende positie en begint de etappe met een lange slotklim en finish bergop met 1.26 minuut voorsprong op titelverdediger Geraint Thomas en 2.12 minuut op Steven Kruijswijk.

Klimmers als de Colombiaan Nairo Quintana, de Brit Adam Yates en de Fransman Romain Bardet verloren vrijdag tijd in de tijdrit en zullen bergop tijd moeten goedmaken. De beklimming van de Tourmalet is hiervoor de eerste gelegenheid. Nederlanders hebben ook nog iets te bewijzen. Er kwam nog nooit een Nederlandse wielrenner als eerste boven op de Tourmalet.

Het peloton vertrekt om 13.30 uur vanaf het Place Marcadieu in Tarbes en wordt na 117,5 kilometer tussen 16.50 en 17.13 uur verwacht op de top van de Tourmalet. Halverwege wacht eerst de beklimming van de Col du Soulor van de eerste categorie. Na een lange afdaling gaat het langzaam omhoog richting de voet van de Tourmalet. Dan zijn er nog 19 zware kilometers, waarbij vooral de laatste stukken steil zijn.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`