Sport

Dennis zeer teleurgesteld na vertrek uit Tour

19 juli 2019 08:12 Aangepast: 19 juli 2019 10:00

Rohan Dennis heeft in een korte verklaring op de website van zijn wielerploeg Bahrain zijn "grote teleurstelling" uitgesproken over zijn plotselinge vertrek donderdag uit de Tour de France. De regerend wereldkampioen tijdrijden stapte tijdens de twaalfde etappe af en weigerde daarna tekst en uitleg te geven. De Australiër was favoriet voor de individuele tijdrit die vrijdag in Pau plaatsvindt.

"Die tijdrit was natuurlijk een groot doel voor mij en mijn team", liet Dennis (29) optekenen. "Zoals ik mij nu echter voel, was het de juiste beslissing om mezelf terug te trekken. Ik wens mijn ploeggenoten het allerbeste voor de rest van de Tour. Ik zal hopelijk terugkeren in deze geweldige race in de komende jaren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Raadsels rond abrupte vertrek Rohan Dennis uit Tour

Teambaas Gorazd Stangelj liet na afloop van de twaalfde etappe weten dat het afhaken van Dennis in elk geval niets met zijn fysieke conditie te maken had. De Sloveen zei "verward en teleurgesteld" te zijn. Dennis zou onder meer ontevreden zijn over zijn materiaal. "Hij wil alles 100 procent in orde hebben. Dat is niet altijd even makkelijk", zei Stangelj.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore