Deel 2

Rico Verhoeven en Badr Hari gaan weer vechten

11 juli 2019 07:29 Aangepast: 11 juli 2019 09:05
Badr Hari in gevecht met Rico Verhoeven in 2016. Beeld © AFP

Drie jaar na Oberhausen gaan Rico Verhoeven en Badr Hari opnieuw het gevecht aan. Dat bevestigt Verhoeven aan De Telegraaf. Op zaterdag 21 december staan ze tegenover elkaar voor 'Rico versus Badr, deel 2' in stadion Gelredome in Arnhem.

"Dit is de WK-finale! Groter dan dit wordt het niet", zegt Verhoeven tegen De Telegraaf. "Ik ben blij dat het is gelukt. Nu gaan we de komende weken kijken of het ook tot een contractverlenging bij Glory komt."

Vorige maand dreigde Verhoeven op te stappen bij Glory als de kickboksorganisatie niet een gevecht met zijn grote rivaal zou regelen. 'Deel 2' wordt naar alle waarschijnlijkheid vandaag officieel bevestigd door Glory. Gisteravond deelde de organisatie op sociale media een cryptisch plaatje met 'unfinished business (onvoltooide zaken) als bijschrift.

Subliem

Verhoeven is erg te spreken over stadion Gelredome als locatie voor het gevecht. "Ik vind het te gek om daar te mogen vechten", zegt hij. "Onlangs was ik voor een gastspreeksessie in de Gelredome, ik kreeg spontaan kippenvel. Overal waar je in dit stadion zit, heb je een goed zicht. Echt subliem."

Drie jaar geleden vochten Verhoeven en Hari in het Duitse Oberhausen. Toen moest Hari opgeven met een armblessure. Hari is nog tot het einde van dit jaar geschorst voor het gebruik van verboden middelen. Hij werd vorig jaar maart in Rotterdam betrapt. Onduidelijk is welke dopingmiddelen hij heeft genomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore